Szijjarto, aşıların aşılama programını daha da hızlandıracağını, böylece aşılanan Macarların sayısının gelecek hafta 4 milyona ulaşabileceğini söyledi. Szijjarto, "Bu, zafere doğru atılmış dev bir adım. Nüfusumuzun güvenliğini sağlamak, Macaristan ekonomisini yeniden başlatmak ve normalleşme süreci için dev bir adım" dedi.

Macar hükümeti, gelecek haftanın ortasında aşılananların sayısının 4 milyona ulaşmasını bekliyor. Bu eşiğe ulaşıldığında normalleşme sürecinde geniş bir hizmet yelpazesinin halka açılması planlanıyor. Cumartesi gününden itibaren, restoranlar veya otellerin açık teraslarında, garsonların maske takması koşuluyla servis yapılmasına izin verildi.

Bangladeş'te günlük en yüksek dang vakası sayısı kayda geçti Bangladeş'te günlük en yüksek dang vakası sayısı kayda geçti

Macar hükümetinin planına göre gelecek hafta aşı sertifikası olanlar için tiyatrolar, sinemalar, kütüphaneler, sirkler, hayvanat bahçeleri ile spor ve fitness tesisleri yeniden açılacak. Macaristan, Çin aşılarını satın alan ve kullanımına izin veren ilk AB üyesi ülke olmuştu. Budapeşte yönetimi, Sinopharm aşısını uygulamaya 24 Şubat'ta başlamıştı.

Editör: İRFAN KARSLI