Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Bakanlığın bu hamlesi, aralarında özellikle tıbbi şartlar nedeniyle mRNA aşısı olamayanların da bulunduğu, aşısız bireylerden oluşan küçük azınlığının tamamen güvenli bir şekilde aşılanmasına olanak sağlayacak. Bakanlıklar Görev Gücü, hafta başında, İstikrara Ulaşma Safhası'nın 21 Kasım 2021'e kadar dört hafta süreyle uzatıldığını ve bu sürenin ortasında bir gözden geçirme yapılacağını duyurdu. Bakanlık yaptığı açıklamada, Singapur'un, faaliyetlerin güvenli bir şekilde yeniden başlatılmasına olanak sağlayacak güçlü temelleri oluşturmak için bu süre uzatımını tam bir şekilde kullanacağını belirtti.

Singapur, enfeksiyon kapabilecek herkesin sağlığını korumak için imkanlarını da güçlendirecek. Böylece, herkesin Evde İyileşme Programı'na yerleştirilme konusunda aşina ve rahat olması, ayrıca programa girenlerin programa uyum ve tıbbi destek süreçlerinin en iyi şekilde hazırlanması sağlanacak. Singapur ayrıca, halka yönelik aşı korumasını güçlendirmeye devam edecek.

Editör: İRFAN KARSLI