Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Evcil hayvan ürünleri ve hizmetleri fuarını düzenleyen Ulusal Fuarcılık Organizasyon Ltd. Şti. Genel Müdürü Selçuk Çetin, Xinhua'ya verdiği demeçte "Pandemi bağlantılı kısıtlamalara rağmen geçen yıl pazar yüzde 50 büyümeyi başardı" dedi. Pandemi 2020 yılında patlak vermeden önce ülkede evcil hayvan sektörünün yıllık ortalama büyümesi yaklaşık yüzde 15'ti. Sektör verilerine göre Türkiye'de her 10 hanenin biri bir evcil hayvan sahibi. Bu sayı, pek çok kişinin kapanmalarda zaman öldürmek için yeni bir evcil hayvan almasıyla pandemide hızla arttı. Çetin, "Evcil hayvanlarımız ailenin bir üyesidir bu nedenle onlara yönelik ürün ve hizmetler mutlak bir ihtiyaçtır" dedi.

İnsanların evcil hayvanların ihtiyaçlarını karşılamakla çok daha fazla ilgilenmesiyle özellikle evcil hayvan hizmetleri patlama yapıyor ve çeşitleniyor. Türkiye genelindeki 5 bin 500 evcil hayvan mağazası ve 2 bin veteriner kliniğinin yanı sıra yeni evcil hayvan çiftlikleri, barınaklar ve evcil hayvan otelleri açıldı ve popüler oldu. Çetin, "Türk evcil hayvan ürünleri sektörü teknolojiye yatırımını artırarak gelişmeye devam ediyor. Şu anda 60'tan fazla ülkeye ihracat yapan şirketlerimiz var" dedi. Çetin'e göre sektör devasa bir pazar yarattı ve bu da çok sayıda fuar ve etkinliğin düzenlenmesini sağladı.

Türkiye'deki en büyük ve en kapsamlı evcil hayvan ürünleri fuarı olan Petzoo Eurasia kısa süre önce İstanbul'da başladı. Fuarda, hayvan yemleri, kum, oyuncaklar, kozmetik ve bakım ürünleri, sağlık ve temizlik ürünleri, evcil hayvan kıyafetleri ve hizmetleri dahil olmak üzere en yeni ürünler sergileniyor. Fuardan yapılan basın açıklamasında, dünyada evcil hayvan ürünleri ve hizmetleri sektörünün değerinin yaklaşık 300 milyar dolar, Türkiye'deki toplam hacmin ise 1 milyar dolara yakın olduğu kaydedildi. Pazar gününe kadar açık kalacak olan fuar aynı zamanda, 130 kedi cinsini kendine çeken Mutlu Kediler yarışı dahil olmak üzere gösteriler, geçit törenleri, yarışmalar gibi yan etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Editör: İRFAN KARSLI