Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Bu dönemde izin verilen sosyal toplulukların grup büyüklüğü, maksimum beş kişiden maksimum iki kişiye indirilecek, ev ziyaretlerindeyse hane başına günde iki farklı ziyaretçiye izin verilecek. Bireyler, toplam sosyal biraraya geliş sayılarını, ister başka bir eve ziyareti şeklinde olsun isterse kamusal bir alanda arkadaş ya da aile üyeleriyle biraraya gelme şeklinde olsun günde ikiyi aşmayacak şekilde sınırlandırmaya devam edecek.

Singapur'un Toa Payoh kentinde geçici olarak etrafı çevrilmiş bir pazarda yiyecek alışverişi yapan maske takmış insanlar, 27 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Then Chih Wey/Xinhua)

Singapur Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, içeride yemek ve içecek servisi sunan iç ve dış mekan işletmeleri, sadece paket servis ve adrese teslim seçenekleri sunabilecek. Bakanlık, Salı günü 139 yeni Kovid-19 vakasının bildirilmesiyle ülkedeki toplam vaka sayısının 64.453'e çıktığını duyurdu.

Singapur'un Toa Payoh kentinde geçici olarak etrafı çevrilmiş bir pazardan yiyecek alışverişi yapan maske takmış insanlar, 27 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Then Chih Wey/Xinhua)
Singapur'un Toa Payoh kentinde park banklarında yemeklerini yiyen insanlar, 27 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Then Chih Wey/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI