Sağlık

Singapur Gece Safarisi'ndeki dört aslanın Kovid-19 testi pozitif çıktı

Ulusal Parklar Kurulu'na bağlı olarak çalışan AVS, söz konusu dört Asya aslanının Cumartesi günü, Singapur Hayvanat Bahçesi'nde bulunan bir Afrika aslanının ise Pazartesi günü...

Abone Ol

Ulusal Parklar Kurulu'na bağlı olarak çalışan AVS, söz konusu dört Asya aslanının Cumartesi günü, Singapur Hayvanat Bahçesi'nde bulunan bir Afrika aslanının ise Pazartesi günü öksürük, hapşırma ve halsizlik gibi hafif hastalık belirtileri gösterdiğini duyurdu. Aslanlar, yakın zamanda, Mandai Yaban Hayatı Grubu'nun hastalığa yakalanmış personelleriye temas etmişti. Hastalık belirtileri gösteren Afrika aslanı için testler devam ediyor.

Habere göre, AVS Hayvanlar ve Kuşlar Yasası gereğince Mandai Yaban Hayatı Grubu'na dokuz Asya ve beş Afrika aslanının kendi yuvalarında karantina altına alınmaları konusunda talimat verdi. Mandai Yaban Hayatı Grubu, eski adıyla Singapur Yaban Hayatı Rezervleri; Gece Safarisi ve Singapur Hayvanat Bahçesi de dahil olmak üzere ülkedeki hayvanat bahçelerinin büyük çoğunluğunu işletiyor.