Sağlık

Şili'de Kasım ayından bu yana en düşük günlük Kovid-19 vaka sayısı kaydedildi

Paris, bu verinin 2020 yılının Kasım ayından bu yana en düşük vaka sayısı olduğunu ve toplam vaka sayısının 1 milyon 601 bin 858'e ulaştığını duyurdu. Sağlık Bakanlığı tarafın...

Abone Ol

Paris, bu verinin 2020 yılının Kasım ayından bu yana en düşük vaka sayısı olduğunu ve toplam vaka sayısının 1 milyon 601 bin 858'e ulaştığını duyurdu. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Enrique Paris, son 24 saatte 30 kişinin hayatını kaybettiğini, böylece ülkedeki toplam can kaybının 34 bin 569'a yükseldiğini kaydetti. Şili Sağlık Bakanı, ülkenin 16 bölgesinden 13'ünün pozitiflik oranının yüzde 4 seviyesinde veya daha düşük olduğunu ifade etti.

Şili'de Haziran ayından bu yana Kovid-19 vaka sayısında sürekli düşüş görüldü ve günde ortalama 2 binden daha az vaka bildirildi. Öte yandan, bu Güney Amerika ülkesindeki aşı programıyla çeşitli bölgelerde nüfusun yüzde 80'inden fazlası tam olarak aşılandı. Ayrıca, 15 Temmuz'da, aşıları tamamlanmış kişilere daha fazla hareket özgürlüğü veren yeni önlemler yürürlüğe girdi. Santiago Büyükşehir Bölgesi, Pazartesi günü karantinaların ve kapanmaların azaltıldığı, sadece kapasite ve toplantı sınırlamalarının yürürlükte olduğu 3. aşamaya geçmişti.