Bilim ve teknoloji

Şili 2050'ye kadar iklimlendirme enerjisinin yüzde 80'ini sürdürülebilir hale getirmeyi planlıyor

Perşembe günü açıklanan stratejiye göre Şili, fosil yakıtların yerine daha fazla güneş enerjisi ve biyokütle enerjisi kullanarak ısıtma ve soğutma sırasında ortaya çıkan sera...

Abone Ol

Perşembe günü açıklanan stratejiye göre Şili, fosil yakıtların yerine daha fazla güneş enerjisi ve biyokütle enerjisi kullanarak ısıtma ve soğutma sırasında ortaya çıkan sera gazlarını 2050 yılına kadar yüzde 65 oranında azaltmayı hedefliyor. Şili Enerji Bakanı Yardımcısı Francisco Lopez yaptığı yazılı açıklamada, Şili'de ana enerji tüketiminin en az yüzde 35,8'inin ısıtma ya da soğutma üretimi için kullanıldığını belirtti.

Lopez, "İşte bu yüzden ısıtma ve soğutmada termal kullanımlar için temiz enerjilerin sisteme dahil edilmesini amaçlayan bu strateji geliştirildi. Nitekim bu stratejinin temel odak noktası, 2050 yılına kadar Şili'nin karbon nötr olmasını sağlama hedefidir" diye konuştu. Lopez, evlere ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarını "sürdürülebilir, ekonomik ve güvenilir çözümlerin" kullanımıyla karşılama konusunda yardımcı olmanın temel fikir olduğunu sözlerine ekledi.