Bilim ve teknoloji

Şili, 2035 itibarıyla elektrikli olmayan araç satışını büyük oranda yasaklayacak

Şili Enerji ve Madencilik Bakanı Juan Carlos Jobet, konuyla ilgili yerel basına yaptığı açıklamada "Bugün Şili için tarihi bir gün. Hedeflerimizi hızlandırmamıza ve ülkemizi u...

Abone Ol

Şili Enerji ve Madencilik Bakanı Juan Carlos Jobet, konuyla ilgili yerel basına yaptığı açıklamada "Bugün Şili için tarihi bir gün. Hedeflerimizi hızlandırmamıza ve ülkemizi uluslararası standartlara uygun hale getirmemize olanak tanıyan yeni bir elektromobilite stratejimiz var" diye konuştu.

Jobet, "Şilililerin yaşam kalitesini iyileştireceğiz, sektörlerimizin rekabet gücüne katkıda bulunacağız ve elektromobilitenin gelişimi için temiz ve uygun elektrik enerjisi ağını kuracağız" dedi. Ulaştırma ve Telekomünikasyon Bakanı Gloria Hutt ise elektromobilitenin geliştirilmesinin "toplu taşımacılığın temel bir rol oynadığı daha sürdürülebilir şehirlere doğru ilerlemenin anahtarı" olduğunu söyledi.

Hutt, "Bu devrim niteliğindeki değişimi teşvik ediyoruz ve bu nedenle (başkent Santiago'nun) metropol toplu taşıma sistemine yaklaşık 1.000 elektrikli otobüs dahil edilecek ve böylece dolaşımda olan otobüs sayısı toplamda 1.700'ün üzerinde olacak" dedi. Hutt, elektrikli otobüslerin ülkenin diğer bölgelerinde de hayata geçirileceğini belirtti. Şili'nin enerji tüketiminin üçte birinden fazlasını, neredeyse tamamı fosil yakıt kullanan ulaşım sektörü oluşturuyor.