Bilim ve teknoloji

Shenzhou-13 insanlı uzay aracı fırlatma için hazırlanıyor

Çin İnsanlı Uzay Ajansı (CMSA) Perşembe günü yaptığı açıklamada, fırlatma için Uzun Yürüyüş-2F taşıyıcı roketi üzerine yerleştirilen Shenzhou-13 insanlı uzay aracının fırlatma...

Abone Ol

Çin İnsanlı Uzay Ajansı (CMSA) Perşembe günü yaptığı açıklamada, fırlatma için Uzun Yürüyüş-2F taşıyıcı roketi üzerine yerleştirilen Shenzhou-13 insanlı uzay aracının fırlatma sahasına nakledildiğini ve uzay aracının yakın bir gelecekte, uygun bir zamanda fırlatılacağını söyledi. CMSA, fırlatma sahasındaki tesislerin ve ekipmanın iyi durumda olduğunu ve fırlatma öncesi çeşitli fonksiyon kontrollerinin ve ortak testlerin planlandığı gibi gerçekleştirileceğini kaydetti.

Uzun Yürüyüş-2F taşıyıcı roketi üzerine yerleştirilmiş Shenzhou-13 insanlı uzay aracı, Çin'in kuzeybatısında bulunan Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi'nin fırlatma sahasına nakledilmek üzere hazırlanıyor, 7 Ekim 2021. (Fotoğraf: Wang Jiangbo/Xinhua)
zun Yürüyüş-2F taşıyıcı roketi üzerine yerleştirilmiş Shenzhou-13 insanlı uzay aracı, Çin'in kuzeybatısında bulunan Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi'nin fırlatma sahasına nakledilmesinin ardından görülüyor, 7 Ekim 2021. (Fotoğraf: Wang Jiangbo/Xinhua)