SHANGHAİ, 7 Şubat (Xinhua) -- Shanghai Belediyesi Kültür ve Turizm İdaresi, 31 Ocak'ta başlayan yedi günlük ulusal tatil boyunca Shanghai'da somut olmayan kültürel miraslar temalı yaklaşık 500 kültür ve turizm etkinliği düzenlendiğini bildirdi.

Ziyaretçiler; antik kentlerde, müzelerde, sanat galerilerinde ve diğer turistik mekanlarda düzenlenen çeşitli kutlama etkinliklerine katıldı. Diğer yandan, yerel müzeler, sanat galerileri ve başka kamusal kültür mekanlarının ev sahipliği yaptığı çevrimiçi sergiler ve performanslar 3,2 milyondan fazla izleyici ve katılımcı çekti.

Ziyaretçiler ayrıca, Shanghai Doğa Tarihi Müzesi tarafından düzenlenen bir çevrimiçi sergi aracılığıyla kaplanlar gibi kedigiller familyasından hayvanlar hakkında ilginç bilgiler edindi. Bu yıl 1 Şubat'a denk gelen Çin Yeni Yılı, Çin'in hayvanlarla simgelenen geleneksel burç döngüsü kültürüne göre aynı zamanda Kaplan Yılı. Bahar Festivali tatili sırasında, Shanghai'daki otellerin ortalama doluluk oranı, önceki Çin Yeni Yılı tatiline göre yüzde 5 oranında artarak yüzde 40 oldu.

Çin'in Dazu Kaya Oymaları turistlerin gözdesi oldu Çin'in Dazu Kaya Oymaları turistlerin gözdesi oldu
Editör: İRFAN KARSLI