Çin 15 Temmuz'da, Pudong'un üst düzey reformu ve dışa açılmasını desteklemek üzere bir yönerge açıkladı. Yönergede, Pudong'u sosyalist modernizasyonun öncü bölgelerinden biri haline getirilmesi için alınacak tedbirler yer alıyor.

Yönergede aynı zamanda Pudong'un daha fazla uluslararası ekonomik kuruluş ve uluslararası şirketin bölgesel merkezlerinin Çin (Shanghai) Pilot Serbest Ticaret Bölgesi'ne çekilmesinde rol oynaması gerektiği vurgulandı. Halihazırda toplam 10 uluslararası ekonomik kuruluş, Pudong'un Yeni Bund (Qiantan) bölgesinde ofis açtı.

Pudong Yeni Bölgesi Başkan Yardımcısı Yang Chao, Yeni Bund Küresel Ekonomik Kuruluşlar Kümesi'nin daha fazla şirket merkezi, uluslararası örgüt ve küresel nüfuza sahip kurumu biraraya getireceğini ve bunun Pudong'u çok sayıda uluslararası kuruluş için ilk tercih haline getirerek Shanghai'ın küresel rekabet gücünü artırmasına yardımcı olacağını söyledi.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Editör: İRFAN KARSLI