Fuar organizatörüne göre, 12 kapalı sergi salonuna ve toplam 360 bin metrekarelik bir sergi alanına sahip oto fuarına katılmak üzere dünya genelinde bin şirket kayıt yaptırdı. Programa göre, 19-20 Nisan tarihleri medya günleri olarak, 21-23 Nisan tarihleri ise sektördeki profesyoneller için ayrılmış durumda. Fuar, 24-28 Nisan tarihlerinde halka açık olacak.

Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor

Shanghai Uluslararası Ticareti Destekleme Konseyi Başkanı Zhou Minhao, "Shanghai Oto Fuarı, yabancı sermayeli işletmelerin Çin'e girmesi ve Çin işletmelerinin yurt dışına çıkması için iki yönlü bir köprü vazifesi görüyor" dedi. Çin'in yıllardır dünyanın en büyük otomobil pazarı olduğunun altını çizen Zhou, Çin otomobil piyasasının büyük potansiyelinin yatırımlarını sürekli artırmaları için yabancı otomobil şirketlerini cezbetmekle kalmadığını, Çin otomobil markalarının yeni modellerini dünya sahnesinde tanıtabilmeleri için uygun koşullar sağladığını da belirtti.

Bu yılki fuarın biletleri Kovid-19 pandemisini etkin şekilde önlemek ve kontrol edebilmek için elektronik olarak hazırlanırken, ziyaretçilerin girişte geçerli kimlik belgesi ve kişisel Kovid-19 test sonuçları, aşılama kayıtları ile orta veya yüksek dereceli riskli bölgelere seyahat ile ilgili sağlık verilerini gösteren QR kodunu göstermeleri gerekiyor.

Editör: İRFAN KARSLI