İMF'nin sunduğu teknik yardımın uzatılması, Servet Muhasebesi ve Ekosistem Hizmetleri Değerlemesi (WAVES) programının uygulanmasına katkı sağlayacak. Söz konusu program, kalkınma planlaması ve ekonomik muhasebe sisteminde doğal sermayeyi teşvik etmeyi ve sürdürmeyi amaçlıyor. Kalkınma planlaması ve idaresinden sorumlu Ulusal Kalkınma Planlaması Bakanlığı Daimi Sekreteri Chola Chabala, Cuma günü yaptığı açıklamada, programın doğal varlıklarla ekonomik faaliyetler arasındaki etkileşimlerin daha derin değerlendirilmesini amaçladığını söyledi.

Dünya Bankası Kıdemli Çevre Uzmanı Nathalie Weir Johnson ve Çevre Ekonomisti Ngao Mubanga ile görüşen Zambiya hükümet yetkilisi, toplantının ardından yapılan açıklamaya göre, Zambiya'nın ekonomisinin ülkeye bahşedilmiş olan çeşitli doğal kaynaklara bağımlı olduğunu söyledi. Doğal sermaye muhasebesinden elde edilen verilerin, doğal kaynakların tahsisi ve kullanımına ilişkin siyasi karar alma süreçlerini geliştirmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten Chabala, hükümetin sürdürülebilir kalkınma için ulusal sermaye hesaplarından elde edilen sonuçları sektör strateji belgelerine ve kalkınma planlarına entegre etmeyi planladığını söyledi.

Chabala, WAVES programının şu ana kadar ormancılık, arazi ve su olmak üzere üç öncelikli alanda raporlarını tamamladığını sözlerine ekledi. Çevre ekonomisti Mubanga ise Dünya Bankası'nın ülkeyi destekleme taahhütüne bağlı olduğuna ve teknik desteğini genişleteceğine dair söz verirken, programa bir izleme ve değerlendirme boyutunun da dahil edileceğini ifade etti.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Editör: İRFAN KARSLI