Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Shanghai İşbirliği Örgütü (SCO) Devlet Başkanları Konseyi'nin 22. toplantısına katılıp Kazakistan ve Özbekistan'a resmi ziyaretlerini tamamladıktan sonra Cuma gece yarısı Beijing döndü.
Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi, ÇKP Merkez Komitesi Sekretaryası Üyesi ve ÇKP Merkez Komitesi Genel Bürosu Direktörü Ding Xuexiang, ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve ÇKP Merkez Komitesi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Yang Jiechi, Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi ve Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkanı He Lifeng da aynı uçakla Beijing'e dönüş yaptı.
SCO Semerkant Zirvesi'ne katılımını tamamlayan Xi, Cuma günü yerel saatle öğleden sonra doğrudan havalimanına geçti. Kendisini zirvenin yapıldığı binanın önünde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, havalimanındaysa Başbakan Abdulla Aripov uğurladı.

Editör: Nur Çuhacıoğlu