Gündem

Şanghay metrolarında cep telefonları ve dijital cihazlarda hoparlör kullanımı yasaklandı!

Yolcular çevreye rahatsızlık vermemek için dijital cihazların hoparlörlerinden müzik veya video oynatamayacak ve metroda hands-free (eller serbest) modunda cep telefonu görüşm...

Abone Ol

Yolcular çevreye rahatsızlık vermemek için dijital cihazların hoparlörlerinden müzik veya video oynatamayacak ve metroda hands-free (eller serbest) modunda cep telefonu görüşmeleri yapamayacak.

Şanghay Metrosu yeni yönetmeliği metro araçlarındaki tabela ve duyurularla uygulamaya başladı.

Şanghay Metrosu'nda güvenlik görevlisi olan Cao Zhenghui, yeni kuralın diğer metro yolcularının haklarını korumayı ve daha iyi bir ulaşım ortamı sağlamayı amaçladığını söyledi.

Cao, dijital cihazların hoparlörlerini kullanan yolcuların metro çalışanları ve güvenlik görevlileri tarafından durdurulacağını, yeni kurala uymayı reddedenlerin polise teslim edileceklerini belirtti.

Yeni düzenleme, Twitter benzeri sosyal medya platformu Sina Weibo'da aktif internet kullanıcıları arasında hararetli tartışmalara yol açtı.

Bölgede yaşayanların pekçoğuysa yeni kuralı memnuniyetle karşıladı. Ding soyadlı bir kullanıcı, "Hoparlörlerle müzik dinlemek veya video oynatmak başkalarını çok rahatsız ettiği için bu uygulama daha iyi bir ulaşım ortamı yaratabilir" dedi.

Tongji Üniversitesi Kentsel Risk Yönetimi Araştırma Enstitüsü Müdürü Sun Jianping de metrodaki "insan-kaynaklı gürültünün" uzun süredir sorun olduğunu söyledi.

Sun, daha iyi bir ulaşım ortamı sağlamanın tüm tarafların ortak çaba göstermesiyle mümkün olabileceğini, sadece güvenlik görevlilerinin denetiminin değil, aynı zamanda yolcuların öz disiplinin de gerekli olduğunu söyledi.