Lübnan Ulusal Haber Ajansı'na göre Rudakov şunları söyledi: "Lübnan ve halkına Kovid-19 ile mücadele de dahil olmak üzere her alanda yardım etmeye hazırız... Rusya'nın Sputnik V aşısının Lübnan'da üretilmesi olasılığını görüşmek için ilgili şirketlerle iletişim kurulacak."

Büyükelçi bu açıklamayı Cumartesi günü, Lübnan'ın Sanayi Bakanı İmad Hubbullah ile Arwan İlaç Sanayi şirketine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptı. Rudakov ziyareti sırasında, Lübnan Dağı bölgesindeki Jadra kasabasında yer alan ileri biyoteknolojik ilaç üretim tesisi olan Arwan İlaç Sanayi şirketinde ilaç üretim yöntemleri hakkında incelemelerde bulundu.

Hubbullah, bu ziyaretin, Rus aşısının Moskova'nın yardımıyla Lübnan'da üretilmesine ilişkin görüşmelerin yolunu açacağına dair umudunu dile getirdi.

Cumartesi günü Pfizer-BioNTech aşılarının ikinci partisini teslim alan Lübnan önümüzdeki dönemde daha fazla aşı sevkiyatı gerçekleşmesini bekliyor. Ülkenin Kovid-19 vaka sayısı 353.371'e ulaştı, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısıysa 4.297.

DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Editör: İRFAN KARSLI