Rusya'da devlete ait silah ihracatçısı Rosoboronexport tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada, şirketin devam eden MAKS havacılık fuarı sırasında 1 milyar euronun (1,18 milyar ABD doları) üzerinde sözleşme imzaladığı duyuruldu. Rosoboronexport'un Genel Müdürü Alexander Mikheev, şirketin MAKS-2021 boyunca Su-30SME uçakları, Mi-35M ve Mi-17V5 helikopterleri, modern hava silahları ve zırhlı araçlar da dahil olmak üzere Rus askeri ürünlerinin tedariği için 13 anlaşma imzaladığını söyledi.

Anket: 10 ekonomistten 7'si önümüzdeki yıl ABD'de resesyon bekliyor Anket: 10 ekonomistten 7'si önümüzdeki yıl ABD'de resesyon bekliyor

Mikheev, "Rosoboronexport'un sözleşmelerinin çoğu ruble veya ulusal para birimi cinsinden yapılıyor. Sözleşmelerimizde ABD dolarının payı giderek sıfıra yaklaşıyor" diye konuştu. Bu yıl 50'den fazla ülkeden yaklaşık 290 yabancı kuruluşun katılımıyla Moskova'nın bir banliyösünde Salı günü başlayan MAKS fuarı Pazar gününe kadar sürecek. Havacılık fuarı sırasında Rusya, ağırlıklı olarak yabancı alıcıları hedef alan beşinci nesil hafif tek motorlu savaş uçağı "Checkmate"in bir prototipini tanıttı.

Editör: İRFAN KARSLI