Sağlık

Rus Sputnik V aşılarının ilk partisi Libya'nın Trablus kentine ulaştı

Trablus'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Zenati, aşıların ülke genelindeki -18 derecedeki özel ilaç soğuk hava depolarına dağıtımının uzmanlar tarafından denetlendiği...

Abone Ol

Trablus'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Zenati, aşıların ülke genelindeki -18 derecedeki özel ilaç soğuk hava depolarına dağıtımının uzmanlar tarafından denetlendiğini belirtti. Bakan, aşılama kampanyasının yakında başlayacağını ve kendisinin de aşılanan ilk kişi olacağını doğruladı.

Muhammed ez-Zenati Libya'nın 11 Nisan'da yaklaşık bir milyon doz aşı beklediğini ve toplamda beş milyon aşı teslim almayı umduğunu söyledi. Bakan, aşılamada önceliğin karantina servislerinde Kovid-19 hastalarını tedavi eden sağlık çalışanlarında olacağını ardından yaşlılar, kronik hastalığı olanlar ve sonrasında farklı hastane ve sağlık merkezlerindeki sağlık çalışanlarının geleceğini sözlerine ekledi. Libya Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi'ne göre, ülkede şimdiye kadar toplam 162.294 Kovid-19 vakası teyit edildi, bu vakaların 149.238'i iyileşti, 2.737'si ise yaşamını yitirdi.