Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

KİGALİ, 29 Ocak (Xinhua) -- Ruanda'nın doğusundaki bir nehirde bir teknenin alabora olması sonucu 16 kişi hayatını kaybetti. Yerel yetkililere göre kaza, Cuma akşamı Rwamagana bölgesindeki Mugesera Nehri üzerinde meydana geldi. Ngoma bölgesindeki Rukumberi mıntıkasında tarım ürünlerini hasat ettikten sonra Rwamagana bölgesine dönmekte olan çiftçilerin çoğunlukta olduğu yolcuları taşıyan tekne, şiddetli bir rüzgara maruz kalarak alabora oldu ve battı. Rwamagana Bölge Belediye Başkanı Radjab Mbonyumuvunyi Pazar günü Xinhua'ya yaptığı açıklamada, "Cumartesi akşamı itibarıyla 14 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Kaybolan 2 kişinin cansız bedeni ise Pazar günü bulundu" dedi. Mbonyumuvunyi, batan teknede daha önce bildirildiği üzere 46 değil 47 kişinin bulunduğunu kaydetti. Teknedeki diğer 31 kişi ise kurtarıldı.
Mbonyumuvunyi, aşırı yüklenen teknede yolcuların yanı sıra mısır ve fasulye gibi tarım ürünlerinin de bulunduğunu ve teknedeki pek çok kişinin nehrin karşısındaki tarım ürünlerini hasat etmekten döndüğünü belirtti.

Editör: Şeymanur Erbay