Çin'in ABD Büyükelçiliği: ABD gümrük vergilerini artırmakla "yanlış yolda ilerliyor" Çin'in ABD Büyükelçiliği: ABD gümrük vergilerini artırmakla "yanlış yolda ilerliyor"

BUENOS AİRES, 29 Ocak (Xinhua) -- Arjantin Sağlık Bakanlığı, ülkedeki 24 eyaletin beşinde Batı At Ensefaliti virüsüyle enfekte olan 39 vakanın bildirildiğini ve virüs nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Bakanlıktan Pazar günü yapılan açıklamaya göre vakalar ülkenin iç kesimlerinde yoğunlaşırken, 39 vakanın 38'i Buenos Aires, Santa Fe, Entre Rios ve Cordoba eyaletinde, 1 vaka ise ülkenin kuzeyindeki Santiago del Estero eyaletinde görüldü. Vakaların tümünün hastanede bakım gerektirdiğini kaydeden bakanlık, hastaların yaş ortalamasının 55 olduğunu, en yaşlı hastanın 81 yaşında ve en genç hastanınsa 9 aylık olduğunu bildirdi.
Virüs, genellikle kırsal bölgelerde enfekte sivrisineklerin ısırığıyla bulaşıyor. Vakalar çoğunlukla insanlarda semptom göstermiyor yahut ateş, bitkinlik, kas ağrısı ve genel halsizlik gibi hafif semptomlarla seyrediyor.

Editör: Şeymanur Erbay