Ruanda Televizyonu'na canlı yayında röportaj veren ve vatandaşların yeni önlemlere uymasını sağlamada polisin kaydettiği ilerlemeyi anlatan Kabera, daha önceki olaylarda bir hafta içinde yaklaşık 11 bin kişinin Kovid-19 tedbirlerini ihlalden gözaltına alındığını hatırlattı ve son gözaltıların önceki olaylara kıyasla "çok fazla" olduğunu söyledi.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Kabera, gözaltına alınanlar arasında sokağa çıkma yasağı saatlerini ihlal eden sürücülerin, evlerinden alkol satışı yapanların, bar, sauna, masaj salonu işletenlerin ve karantina altındaki virüs taşıyan arkadaşlarını, akrabalarını ziyaret edenlerin bulunduğunu söyledi.

Sözcü, kapanma düzenlemelerini ihlal eden herkesin suç işlemiş olacağına ve ilgili yasalar uyarınca cezalandırılacağına dair uyarıda bulundu. Ülkede Kovid-19 vakalarının son dönemde artması üzerine Ruanda hükümeti geçen Çarşamba günü, başkent Kigali ile ülkenin geri kalanı arasındaki seyahatlerin, temel hizmetler ve mal taşımacılığı dışında yasaklanacağını duyurmuştu. Pazar akşamı itibarıyla Ruanda'da toplam vaka sayısı 36 bin 627, can kaybı sayısı 420, hastalıktan iyileşenlerin sayısı ise 27 bin 90 oldu.

Editör: İRFAN KARSLI