Çin, ABD, Almanya ve Avustralya'dan paleontologlar, Çin'in güneybatısında yer alan Sichuan eyaletinin Zigong kentinde 9,6 mm genişliğe sahip üç parmaklı bir dinozorun ayak izini keşfetti. Bilim insanları, ayak izinin sahibinin, kuş harici bir teropod ve genelde 15 cm'den daha kısa ayak izine sahip olan Grallator olduğunu düşünüyor.

Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar

Paleontologlar, izin genç bir bireye mi yoksa küçük bir türe mi ait olduğunu belirlemek için daha fazla araştırma yapmaları gerektiğini dile getirdi. Bilim insanları, iz sahibinin vücut uzunluğunun yaklaşık 12 cm, yani günümüzde yaşayan serçe kuşuyla aynı boyutta olduğunu tahmin ediyor.

Bilim insanları, ufak ayak izinin, bir taş levha üzerindeki 40'tan fazla izin arasından seçildiğini bildirdi. Farklı boyutlarda olan söz konusu izler, nispeten benzer şekillere sahip. Dolayısıyla izin genç bir bireye ait olması durumunda bu, türün erken gelişmiş ya da çok erken gelişmiş olarak doğan bir tür olduğu anlamına gelebilir. Keşifle ilgili makale, 21 Haziran tarihinde Historical Biology dergisinde çevrimiçi olarak yayınlandı.

Editör: İRFAN KARSLI