Kagame, Ruanda'nın Ulusal Kurtuluş Günü'nün 27. yıl dönümü vesilesiyle televizyondan yayınlanan video mesajında, "Bütün önemli hususlarda kendi kendine yeterlilik hedefimiz doğrultusunda aşı ve diğer ilaçları da Ruanda'da üretme kapasitemizi inşa etmek için çalışıyoruz. Bu bizim öngörülemez veya başka çıkarlara bağlı tedarik kaynaklarına bağımlılığımızı azaltacaktır" dedi ancak sürecin biraz zaman alacağını da kabul etti.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Orta Afrika ülkesi Ruanda, ülkenin kurtuluş savaşında Ruanda Yurtsever Cephesi'nin silahlı kanadı olan Ruanda Yurtsever Ordusu'nun, 1 milyondan fazla kişinin ölümüne yol açan, Tutsilere karşı başlatılan 1994 Ruanda soykırımını sonlandırdığı tarih olan 4 Temmuz'u Ruandalıların Kwibohora adını verdikleri Ulusal Kurtuluş Günü olarak kutluyor.

Ruanda Devlet Başkanı, "Bu yıl Ulusal Kurtuluş Günü'nü alıştığımız gibi kutlayamıyoruz. İşte bu yüzden Kovid-19 vakalarında yaşanan mevcut yükselişle savaşmaya devam etmeliyiz" diye konuştu. Kagame, Kovid-19'un yayılmasını durdurmak ve hayatları kurtarmak için konulan önlemlere uymanın her zamankinden daha önemli olduğunu söyleyerek Kovid-19 ile savaşmak ve onu yenmenin kurtuluş mücadelesinin bir devamı olduğunu sözlerine ekledi.

Ruanda Savunma Bakanlığı, daha sonra Ulusal Kurtuluş Günü kutlamaları kapsamında Ruanda'nın kuzeyinde bulunan Kinigi köyünde inşa edilen 144 ailenin yerleşeceği örnek bir yerleşimin açılışını yaptı. Cumartesi itibarıyla Ruanda'da toplam 41.696 Kovid-19 vakası tespit edilirken bunlardan 27.606'sı iyileşti, 465'i ise ölümle sonuçlandı. Ruanda'da şu ana kadar toplam 391.888 kişi aşılandı.

Editör: İRFAN KARSLI