BEİJİNG, 23 Aralık (Xinhua) -- Xiao, kısa süre önce Xinhua'ya verdiği röportajda, yüksek ürün fiyatları ve tedarik zinciri sorunlarını gerekçe göstererek, endüstriyel büyümede istikrarın sağlanmasının, özellikle gelecek yılın ilk çeyreğinde iyi bir başlangıç yapabilmek için şu anda en önemli görev olarak belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Xiao'ya göre bakanlık, makroekonomik pazarın "balast taşı" olan endüstriyel sektörün gelişimini desteklemek için birden fazla tedbir alacak. Bakan, kilit ürünlerin tedarik kanalının sorunsuz şekilde garanti altına alınması ve otomobil ve diğer sektörlerdeki çip açığının azaltılması için çaba gösterilmesi çağrısında bulundu.

Xiao'ya göre, finans kurumları, işletmelerin dijital olarak güncellenip, düşük karbonlu kalkınmaya geçmelerine yönelik verilen desteği artırmaya teşvik edilecek ve yabancı sermayeli firmaların Çin'in endüstri ve tedarik zinciri inşaatına katılımı desteklenecek. Bakan ayrıca, yeni enerjili araçların, düşük karbonlu ve akıllı ev aletlerinin tüketimini teşvik edecek tedbirler alınacağına, ayrıca sadece bilim teknolojisinin gelişmesini sağlamakla kalmayıp insanların geçim kaynaklarını da iyileştiren akıllı bağlantılı araçlar ile kış spor ekipmanları gibi sektörlerin geliştirileceğine dair söz verdi.

Xiao, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin gelişimini hızlandırmak amacıyla, yeni yeni gelişmekte olan ve üst düzey teknolojilere odaklanan küçük işletmelere atıfta bulunarak, bakanlığın gelecek yıl yaklaşık 3.000 "küçük dev" firma kurmayı hedeflediğini belirtti.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Bakan ayrıca, Çin'in, endüstri sektöründe dijital güncelleme ve yeşil büyüme konusunda büyük ilerleme kaydettiğini belirtti. Çin'de bugün itibariyle yaklaşık 1,4 milyon 5G baz istasyonu ve 150'yi aşkın büyük endüstriyel internet platformu bulunuyor. Çin'in son yıllarda ham çelik üretim kapasitesi ise 150 milyon tondan fazla azaldı.

Xiao, geleceğe yönelik ise "5G artı endüstriyel internet"in daha fazla senaryoda uygulanmasının teşvik edilmesi ve şirketlerin dijital teknolojileri kullanma becerilerinin geliştirilmesi çağrısında bulundu. Xiao'ya göre, imalat sanayindeki yeşil ve düşük karbonlu dönüşüm faaliyetlerini iyileştirmek ve yüksek emisyonlu sektörlerin düzensiz genişlemesini önlemek için de çaba sarf edilmesi gerekiyor.

Editör: İRFAN KARSLI