NANCHANG, 23 Aralık (Xinhua) -- Grup, Çin Alüminyum Şirketi, Çin Minmetal Şirketi ve Ganzhou Nadir Toprak Elementleri Grubu Şirketi olmak üzere üç şirketin yanı sıra Çin Demir ve Çelik Araştırma Enstitüsü ve Grinm Grubu Limited Şirketi olmak üzere iki araştırma şirketi tarafından ortaklaşa kuruldu. Faaliyete yeni başlayan şirket, Devlet Konseyi'nin Devlet Varlıklarını Denetleme ve İdare Komisyonu'nun doğrudan denetimi altında faaliyet gösterecek ve çeşitli hissedarlara sahip olacak.

Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı

Grup, nadir toprak elementlerinin araştırılması, keşfi, dökümü ve derin işlemesine odaklanacak. Grubun faaliyet alanları arasında ayrıca alt uygulamalar, teçhizat üretimi, endüstriyel tasarım, teknik danışmanlık hizmetleri ve dış ticaret de bulunuyor. Grubun bir yöneticisi, şirketin kuruluşunun bilimsel araştırmalara yapılan yatırımların artmasına, kaynakların entegre edilmesine ve yeni teknoloji ve malzemelerin uygulamalarının geliştirilmesine olanak sağlayacağını söyledi.

Söz konusu yönetici, nadir toprak elementleri endüstri zincirinin üst ve alt sektörlerini birbirine daha iyi bağlaması, geleneksel endüstrilerin bir üst düzeye çıkarılmasına ve stratejik sektörlerin gelişmesine yardımcı olmasının beklendiğini de dile getirdi.

Editör: İRFAN KARSLI