Sağlık

Romanya Sağlık Bakanı, Kovid-19 yoğun bakım ünitesindeki ölümcül kazanın ardından görevinden alındı

Voiculescu, Romanya'da Kovid-19 pandemisinin geçen yılın Şubat ayında ortaya çıkmasından bu yana görevden alınan üçüncü Sağlık Bakanı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya...

Abone Ol

Voiculescu, Romanya'da Kovid-19 pandemisinin geçen yılın Şubat ayında ortaya çıkmasından bu yana görevden alınan üçüncü Sağlık Bakanı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Voiculescu'nun görevden alınmasına ilişkin kararı çoktan imzaladı.

Bu görevden alma kararının üç partili iktidar koalisyonunda tedirginlik yaratacağını gösteren bazı emareler var. Romanya'yı Kurtar Birliği (USR) ile Özgürlük Birlik ve Dayanışma Partisi (PLUS) ittifakı iktidar koalisyonunun en büyük bileşeni olan Ulusal Liberal Parti'den tatmin olmadıklarını zaten ifade etmiş, olağan hükümet toplantısına katılmayı reddetmişlerdi.

Başbakan'ın kararına göre, Voiculescu'dan boşalan koltuğun sahibi geçici olarak Sağlık Bakanı'nı görevden alan USR-PLUS ittifakının eş başkanı da olan Başbakan Yardımcısı Dan Barna olacak. Fakat Barna, geçici sağlık bakanlığı görevini üstlenmeyeceğini kamuyla paylaştı. Pazartesi günü, Bükreş'te bulunan ve ülkenin en büyük Kovid-19 hastanesi olan Victor Babes Hastanesi'nin mobil yoğun bakım ünitesindeki solunum cihazlarının arıza yapması nedeniyle üç Kovid-19 hastası hayatını kaybetmişti. Bu ihmal, ülkede büyük toplumsal tepkiyle karşılandı.