Sağlık

Rekor düzeyde Kovid-19 insidansı gören Letonya olağanüstü hal ilan etti

Letonya Sağlık Bakanı Daniels Pavluts, Devlet Operatif Tıp Komisyonu'nun kararına atıfta bulunarak bir basın toplantısında sağlık acil durumu ilan etti. Olağanüstü hal, ülkeni...

Abone Ol

Letonya Sağlık Bakanı Daniels Pavluts, Devlet Operatif Tıp Komisyonu'nun kararına atıfta bulunarak bir basın toplantısında sağlık acil durumu ilan etti. Olağanüstü hal, ülkenin sağlık kurumlarına Kovid-19 hastalarına ve acil tedavi gerektiren diğer kişilere gerekli yardımı sağlayabilmeleri için kaynaklarını daha özgürce yönetme yetkisi veriyor.

Sağlık Bakanı, "Letonya hastanelerindeki Kovid-19 hastası sayısı 700'ü geçti ve önümüzdeki günlerde 800'e ulaşacak gibi görünüyor" dedi. Pavluts, "İsteğe bağlı tıbbi tedavi alması planlanan kişilerle bizzat iletişime geçilecek ve hastaneler tedavilerin ertelenmesi hakkında onları bilgilendirecek" şeklinde ifadede bulundu.

Öte yandan Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (CDC), Letonya'nın kümülatif iki haftalık Kovid-19 insidans oranının Perşembe günü yeni bir rekor seviyeye ulaştığını ve son 14 günde 100.000 kişide 732,1 vaka kaydedildiğini bildirdi. Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, Letonya'da son 24 saatte 1.752 kişinin daha koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Yeni vakaların yüzde 80'ini aşı olmayan kişiler oluşturuyor.