XTC Yeni Enerji Malzemeleri (Xiamen) Limited Şirketi tarafından Japonya'ya yapılan ihracatın toplam değeri yılın ilk çeyreğinde iki katına çıktı. Bundan sonraki süreçte Japonya'ya yapılan ihracatın, şirketin toplam ihracatın yüzde 60'ını oluşturması bekleniyor. Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Chen Qingdong, Japonya'nın üç bileşenli malzeme ve lityum kobalt oksit için ithalat tarifesinin, RCEP kapsamında kademeli olarak yüzde 3,3'ten sıfıra indirileceğini belirtti.

Chen, "Bu yıl tarife giderlerini 1,5 milyon yuandan (yaklaşık 240.000 ABD doları) daha fazla düşürebileceğimiz tahmin ediliyor. Yıllık tarifelerin düşmesi ve iş hacmimizin artmasıyla birlikte daha fazla tarife indiriminden yararlanıyoruz" dedi. İstatistikler, Xiamen Gümrük İdaresi ve Çin Uluslararası Ticareti Destekleme Kurulu Xiamen Komitesi'nin, 283 işletme için RCEP kapsamında 170 milyon ABD doları tutarında 2.279 sertifika çıkardığını gösteriyor. Söz konusu belgelerin bu yılın ilk üç ayında yaklaşık 14,5 milyon yuan değerinde tarife indirimi alması bekleniyor.

XTC Yeni Enerji Malzemeleri (Xiamen) Limited Şirketi, güç bataryası malzemesi alanında araştırma ve geliştirmeyi hedefleyen, yerli yeni enerji malzemesi sektöründe lider bir şirket. Şirket her ay Avustralya, Hindistan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve diğer yerlerden 400 tonun üzerinde kobalt, nikel ve alüminyum gibi ham madde ithal ediyor. Ağırlıklı olarak batarya katot malzemesi yapımında kullanılan ürünler üreten şirket, başta Japonya ve Güney Kore olmak üzere yılda yaklaşık 400 ton ürün ihraç ediyor.

RCEP'in, şirketin yeni enerji sektörünün küresel değer zinciri ve bölgesel üretim ağına entegrasyonunu hızlandıracağını belirten Chen, şirketin Güneydoğu Asya'daki müşteri tabanını genişleteceğini ifade etti.

Xiamen'in belediye ticaret bürosu tarafından açıklanan istatistikler, kentin diğer RCEP üye ülkeleriyle yakın ekonomik ve ticari ilişkilere sahip olduğunu ve bunun da Xiamen'in ihracata yönelik ekonomisinde önemli rol oynadığını gösteriyor. Xiamen ve RCEP ülkeleri arasındaki ikili ticaret 2021'de Xiamen'in toplam ticaretinin üçte birinden fazlasını oluşturdu. RCEP üyesi ülkelerden gelen doğrudan yabancı yatırımlar kentteki toplam yatırımın yüzde 9'unu oluşturuyor.

HKSAR Finans Sekreteri: Hong Kong ekonomisi yukarı yönlü eğilim gösteriyor HKSAR Finans Sekreteri: Hong Kong ekonomisi yukarı yönlü eğilim gösteriyor

RCEP'e üye ülkeler aynı zamanda, Xiamen menşeini işletmeler için de popüler yatırım bölgeleri arasında yer alıyor. Xiamen, 2021 yılı sonu itibariyle RCEP üyesi ülkelerde toplam 245 denizaşırı projeye yatırım yaparken, yaklaşık 4,45 milyar ABD doları değerinde yatırım üzerinde anlaşmaya vardı. Yatırım alanları arasında ağırlıklı olarak imalat, tarım, ormancılık, hayvancılık ve balıkçılık, toptan ve perakende gibi sektörler bulunuyor.