Bilim ve teknoloji

Rapor: Çin'de tablet sevkiyatı ilk çeyrekte hızlı yükseldi

Küresel bir pazar araştırma firması olan Uluslararası Veri Şirketi IDC'nin yayımladığı raporda, Çin'de tablet sevkiyatının 2013'ün ikinci çeyreğinden bu yana en büyük üç aylık...

Abone Ol

Küresel bir pazar araştırma firması olan Uluslararası Veri Şirketi IDC'nin yayımladığı raporda, Çin'de tablet sevkiyatının 2013'ün ikinci çeyreğinden bu yana en büyük üç aylık artışı yaşadığı belirtildi. IDC kıdemli analisti Guo Tianxiang, bu dikkat çekici büyümenin 2020 yılında Kovid-19 salgınının ülkenin tedarik zincirlerini çalışamaz hale getirmesi nedeniyle oluşan düşük baz etkisinden kaynaklandığını söyledi.

Bununla birlikte Guo, tablet sevkiyatının salgının henüz başlamadığı 2019'un birinci çeyreğinin de yüzde 18 üzerinde olduğuna işaret ederek Çinli tüketicilerin tablet talebinin salgın sonrası dönemde gücünü koruduğunu belirtti. Apple, yılın ilk çeyreğinde Çin pazarına yaklaşık 2,66 milyon tablet sevkiyatı gerçekleştirdi. Bu rakam, yıllık yüzde 103,2 artışa ve yüzde 42,5'lik pazar payına karşılık geliyor.

Verilere göre Ocak-Mart döneminde yaklaşık 1,5 milyon tablet sevkiyatı gerçekleştiren Huawei yüzde 24 pazar payıyla Apple'ın ardından geliyor. IDC'nin yayımladığı geçici veriler, yılın ilk çeyreğinde küresel tablet sevkiyatlarının da yıllık bazda yüzde 55,2 gibi çarpıcı bir yükselişle 39,9 milyon adede çıktığını gösteriyor. Küresel tablet pazarında, yıllık yüzde 56,9 büyümenin yaşandığı 2013'ün üçüncü çeyreğinden bu yana bu kadar yüksek bir büyüme görülmemişti.