NAİROBİ, 4 Eylül (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Hükümetler Arası Kalkınma Kurumu (IGAD), Afrika Boynuzu bölgesinde gıda güvensizliğiyle karşı karşıya olan insanların sayısının 66 milyon olduğunu bildirdi. FAO ve IGAD tarafından Salı günü açıklanan rapora göre bu rakam, bazı ülkelerde Mart-Mayıs dönemindeki yağışların artması sayesinde Temmuz ayındaki 67 milyon rakamına göre düşüşe işaret ediyor. 66 milyonun 39 milyonu Cibuti, Eritre, Kenya, Somali, Güney Sudan, Etiyopya ve Uganda gibi IGAD üye ülkelerinde bulunuyor.

Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti

Doğu Afrika'daki gıda krizinin ana nedeninin çatışmalar olduğu belirtilen raporda, IGAD bölgesindeki 39 milyon insanın yüksek düzeylerde akut gıda güvensizliğiyle karşı karşıya olduğu kaydedildi. Çatışmaların altyapıya ve ana gıda ve gelir kaynaklarına kritik şekilde zarar vererek zaten kötü olan gıda güvenliği durumunu daha da kötüleştirdiği ifade edildi. Rapora göre IGAD bölgesinde çoğu Sudan'da olmak üzere çatışmalar ve iklimle bağlantılı riskler yüzünden yerlerinden edilmiş 29 milyondan fazla kişi yaşıyor.

FAO ve IGAD, ülke içinde yerlerinden edilmiş kişilerin akınıyla karşı karşıya kalan bölgelerde, kaynaklara yönelik ek baskılar yüzünden gıda güvenliği durumunun olumsuz etkilendiğini dile getirdi. IGAD İklim Tahmin ve Uygulamalar Merkezi, Afrika Boynuzu bölgesinde Ekim-Aralık döneminde ortalamanın altında yağış beklendiği için bölgedeki gıda güvenliği durumunun daha da kötüleşebileceğini bildirdi.

Kaynak: rss