New York Times: Çin küresel yeşil dönüşümde son dönemde kaydedilen ilerlemelerde başı çekiyor New York Times: Çin küresel yeşil dönüşümde son dönemde kaydedilen ilerlemelerde başı çekiyor

BEİJİNG, 4 Eylül (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping 2024 Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi için Beijing'de bulunan Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile bir araya geldi. Bu yıl Çin ve Tanzanya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 60. yıldönümü. Xi Çarşamba günü gerçekleştirilen görüşmede Çin'in Tanzanya ile kapsamlı stratejik işbirliği ortaklığını derinleştirerek her iki halka daha fazla fayda sağlamaya ve geleneksel dostluğu nesilden nesile aktarmaya hazır olduğunu ifade etti.

Xi, Tanzanya-Zambiya Demiryolu İdaresi'nin işlettiği demiryolunun yeniden canlandırılmasına yönelik projenin ilerletilmesi ve Doğu Afrika'daki demiryolu-denizyolu karma taşımacılık ağının ortaklaşa geliştirilmesi için zirveyi fırsat olarak değerlendirmek istediklerini belirtti. Xi, bu çabaların, Tanzanya'nın Çin ve Afrika ülkeleri arasındaki yüksek kaliteli Kuşak ve Yol işbirliğinin derinleştirilmesi için örnek bölge teşkil etmesine yardımcı olacağına inandığını söyledi.

Kaynak: rss