Bilim ve teknoloji

Qualcomm Çin Başkanı: 5G'nin yayılmasında Çinli ortaklarla daha yakın işbirliği umuyoruz

Meng, Xinhua'ya verdiği yazılı söyleşide, "Qualcomm, Çin'deki sanayinin muazzam canlılığını ve 5G'nin hızlı yayılımını görmekten memnun. Çinli ortaklarıyla işbirliğini daha da...

Abone Ol

Meng, Xinhua'ya verdiği yazılı söyleşide, "Qualcomm, Çin'deki sanayinin muazzam canlılığını ve 5G'nin hızlı yayılımını görmekten memnun. Çinli ortaklarıyla işbirliğini daha da güçlendirmeyi umuyor" ifadesini kullandı.

İnsanlar, Çin'in başkenti Beijing'de düzenlenen 2020 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı'nın kapsamlı fuar alanındaki Qualcomm standını ziyaret ediyor, 7 Eylül 2020. (Fotoğraf: Pan Siwei/Xinhua)

Xi, Pazartesi günü sanal Davos Gündemi toplantısında yaptığı konuşmada kapalılık ve dışarıda bırakma yerine açıklık ile kapsayıcılığa, kendi üstünlüğünü aramak yerine uluslararası hukuk ile kurallara, çatışma ve meydan okuma yerine istişare ile işbirliğine ve değişimi reddetmek yerine değişen zamana ayak uydurmaya bağlı kalma çağrısında bulundu.

Mobil iletişim sektörü ile yarı iletken sanayisini küreselleşmiş sektörlerin en büyük iki tanesi olarak değerlendiren Meng, Qualcomm'un son yıllarda küresel işbirliğini ileri taşıdığını söyledi. Meng, "Açık ve işbirlikçi küresel bir pazar, mobil iletişim sektöründeki yeni devrim ve 5G'nin getirdiği dijital ekonomi açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Çin'in doğusundaki Shanghai'da düzenlenen ikinci Çin Uluslararası İthalat Fuarı'ndaki, Bilim-Teknoloji Hayatı fuar alanında 5G cihazları tanıtan bir Qualcomm çalışanı, 7 Kasım 2019. (Fotoğraf: Jin Liwang/Xinhua)

Meng, Çin'deki sektör canlılığının ve 5G'nin hızla yayılmasının, yalnızca bu ülkenin ekonomik kalkınma ve sanayi dönüşümünün ilerlemesinde önemli rol oynamakla kalmayıp, aynı zamanda küresel sanayi zincirinin gelişimine de katkıda bulunduğunu belirtti.

Qualcomm'un "5G Öncü Girişimi" ve "5G Nesnelerin İnterneti İnovasyon Girişimi" aracılığıyla Çinli ortaklarıyla verimli bir işbirliği yaptığını ifade eden Meng, şirketin Çinli ortaklarıyla işbirliğini sağlamlaştırmayı ve Çin ile küresel ekonomiye daha fazla ivme kazandırmayı umduğunu belirtti.