Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi'nin kalıcı üyeleriyle video bağlantı üzerinden bir toplantıya katılıyor, 11 Mart 2022. (Fotoğraf: Kremlin)

Çin borsasına kayıtlı şirket sayısı Ağustos sonu itibarıyla 5.358'e ulaştı Çin borsasına kayıtlı şirket sayısı Ağustos sonu itibarıyla 5.358'e ulaştı

MOSKOVA, 11 Mart (Xinhua) -- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cuma günü yaptığı açıklamada, yurtdışından gelen gönüllülerin Donbass'ta askeri yardım sağlamasına izin verilmesi fkrini desteklediğini söyledi.
Rusya Güvenlik Konseyi'nin kalıcı üyeleriyle yaptığı toplantıda konuşan Putin, Batılı ülkeler ile Ukrayna'nın paralı asker toplayarak Ukrayna'ya gönderdiklerini saklamadığını ifade etti.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Putin'e "bir özgürleşme hareketi olarak gördükleri şeyin bir parçası olmak" için Lugansk ile Donetsk'e gelmek isteyen "farklı ülkelerden çeşitli gönüllülerin çok sayıda başvurusunun" kendisine ulaştığını söyledi.
Şoygu, "Çoğunluğu Ortadoğu ülkelerinden geliyor. Şimdiden 16.000'den fazla başvuru var" diye bildirdi.
Putin, Şoygu'nun raporunu dinlemesinin ardından, "Eğer gönüllük esasına dayanan, özellikle de bunu para için yapmayacak insanların Donbass'a gelip burada yaşayanlara yardım etmek istemesiyle karşılaşırsanız onlarla orta yerde buluşmalı ve savaş bölgesine ulaşmalarına yardım etmelisiniz" dedi.
Putin, aynı zamanda Şoygu'nun Rus ordusunun Ukrayna'da ele geçirdiği Batı yapımı silahların Donbass'taki güçlere transfer edilmesi girişimine de destek verdi.

Editör: İRFAN KARSLI