Bilim ve teknoloji

Putin: Rusya silah modernizasyonunu sürdürecek

Putin, meclis üyeleri ile hükümet yetkililerine hitaben yaptığı konuşmada, modern silah ve teçhizat payının 2024 yılına kadar yüzde 76'ya ulaşmasının beklendiğini ifade ederke...

Abone Ol

Putin, meclis üyeleri ile hükümet yetkililerine hitaben yaptığı konuşmada, modern silah ve teçhizat payının 2024 yılına kadar yüzde 76'ya ulaşmasının beklendiğini ifade ederken, Rusya'nın (stratejik hava araçları, kıtalararası balistik füzeler ve nükleer denizaltılardan oluşan) nükleer üçlüsündeki bu payın bu yıl yüzde 88'i aşacağını bildirdi.

Putin, Sarmat kıtalararası balistik füzeleriyle tam donanımlı ilk birliğin 2022 yılı sonuna kadar faal durumda olacağını ve Tsirkon hipersonik kruz füzelerinin yakın gelecekte savaşa hazır hale gelmiş olacağını belirtti. Rusya Devlet Başkanı Putin, Avangard kıtalararası hipersonik füzeleri ve lazer savaş sistemlerinin ise çoktan hizmete sokulduğunu kaydetti.

Konuşmasında stratejik istikrarın sağlanmasında küresel işbirliğinin önemini vurgulayan Putin, belli başlı ülkeleri stratejik silahlarla ilgili görüşmeler yapmaya davet etti. Putin, "Bu görüşmelerin gündemi, güvenlik alanında eşitliğe dayanan, ihtilafsız şekilde bir arada yaşamaya yönelik bir mekanizmanın kurulması olmalıdır" dedi.