Salı günkü maçta Rumen dördüncü hakem Sebastian Coltescu'nun ırkçı söylem kullandığı iddialarının ardından sporcular sahayı terkedince Paris Saint-Germain ve İstanbul Başakşehir arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi maçı Çarşamba gününe ertelendi.

Parc des Princes'te Paris Saint-Germain'in İstanbul Başakşehir'e karşı oynadığı Şampiyonlar Ligi karşılaşması, Salı günü dördüncü hakemin ırkçılık yaptığı iddialarının ardından iki tarafın da sahayı terk etmesiyle, Çarşamba günü kaldığı yerden devam edecek.

Türk kulübü, dördüncü hakem Sebastian Coltescu'nun, taç çizgisinde bir tartışma sırasında Kamerun'un eski milli takım oyuncusu olan Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya kırmızı kart gösterdiğinde ırkçı ifadeler kullandığını iddia etti.

Olay maçın golsüz sürdüğü 14. dakikada meydana geldi. 10 dakikalık kargaşanın ardından önce İstanbul Başakşehirli oyuncular, ardından PSG'liler durumu protesto ederek sahayı terk etti.

Daha sonra UEFA'dan yapılan açıklamada, "UEFA, her iki kulüple de görüşmeler yaptıktan sonra olağanüstü durum gerekçesiyle, maçın kalan süresi yeni hakem heyetiyle yarın oynatma kararı almıştır" dendi.

Maç Çarşamba günü 14. dakikasından devamla saat 17:55 GMT'de başlayacak.

Çin'de artık ulusal düzeyde 85 turistik tesis var Çin'de artık ulusal düzeyde 85 turistik tesis var

UEFA yazılı açıklamasında "Olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma derhal açılacaktır" dedi.

Salı günkü diğer grup maçında Manchester United'ın RB Leipzig'e 3-2 yenilmesinin ardından PSG, son 16'daki yerini garantiledi. Ancak Başakşehir'i yenmesi durumunda, Fransız şampiyonlar gruptan birinci çıkacak ve eleme turu kura çekilişinde avantaj elde edecek.

Televizyon görüntülerinde, Salı günü Başakşehir'in yedek kulübesinde oturan deneyimli forvet Demba Ba'nın hakeme üslubu yüzünden karşı çıktığı görülüyor: "Neden?

Siyah birinden bahsederken 'bu siyah' mı demen lazım? Asla bir beyaza 'şu beyaz' 'bu beyaz' demezsin."

Aynı görüntülerde PSG defans oyuncusu Presnel Kimpembe de "Cidden öyle mi dedi? Çıkıyoruz. Çıkıyoruz. O kadar" diyor.

Başakşehir gece UEFA'nın ırkçılık karşıtı logosunun görseliyle birlikte Twitter hesabından "Irkçılığa Hayır #Saygı" mesajı paylaştı. Mesaj PSG tarafından da paylaşıldı.

PSG'nin Fransız milli takımı forması giyen oyuncusu Kylian Mbappe de Türk takımındaki rakiplerine, Twitter hesabından paylaştığı "Irkçılığa hayır deyin. Seninleyiz Webo" mesajıyla destek verdi.

Editör: İRFAN KARSLI