Pazar günkü yarı finali 12,26 saniye ile tamamlayarak olimpiyat rekoru kıran Camacho-Quinn, final yarışını 12,37 saniye ile bitirdi. Dünya rekorunun sahibi olan Amerika Birleşik Devletleri'nden Kendra Harrison 12,52 saniye ile ikinci, Jamaikalı Megan Tapper ise 12,55 saniye ile üçüncü oldu.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda Porto Riko'dan Jasmine Camacho-Quinn (sağdan ikinci) kadınlar 100 metre engelli finalinde yarışıyor, 2 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Li Ming/Xinhua)

Camacho-Quinn, Rio 2016'da yarı finalde bir engele takılmış ve finale yükselememişti. Pazartesi günkü finalin ardından "Bunu kafaya takmamam gerekiyordu" diyen Camacho-Quinn, "Dün yarı finalden önce çok kaygılıydım ama aynı şeyin bir daha olmasını istemiyordum" dedi. Erkekler uzun atlama finalinde ise Yunanistan'dan Miltiadis Tentoglou'nun son atlayışı ona altın madalya getirdi. Tentoglou son denemesinde 8,41 metre atladı ve Küba'dan Juan Miguel Echevarria ile eşitliği elde etti. Ancak Tentoglou'nun finaldeki 8,15 metrelik ikinci en iyi atlayışı Echevarria'nın 8,09'luk ikinci en iyi atlayışından daha iyi olduğu için altın madalya Yunan sporcunun oldu. Tentoglou, "Son denemede kendime sakin ol ve normal bir atlayış yap" dedim. Ama bu kadar büyük bir atlayış olmasını beklemiyordum" dedi ve ekledi: "Kendimi şanslı buluyorum. Son denememde 8,41 metre atlayabildiğim için değil kazandığım için şanslıydım." Echevarria da son denemesini yapmak istedi ancak sakatlandığı için atlayışı bitiremedi. Takım arkadaşı Maykel Masso 8,21 metreyle bronz madalya aldı. Çinli uzun atlamacı Huang Changzhou 7,72 metrelik derecesiyle 10. sırada yer aldı.

Chelsea’nin kötü gidişatı devam ediyor Chelsea’nin kötü gidişatı devam ediyor

Editör: İRFAN KARSLI