Portekiz Eğitim Bakanı Tiago Brandao Rodrigues, Erasmus+ 2021-2027'nin AB'nin uluslararasılaşması ve rekabetçiliği için "temel ve çok güçlü bir araç" olduğunu söyledi. Portekiz'in kuzeyinde yer alan Viana do Castelo kentinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Rodrigues, "daha fazla insana ulaşmak" için eğitim programı bütçesinin neredeyse iki katına çıkarıldığını dile getirdi.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

34 yıl önce başlatılan Erasmus programından şimdiye kadar 10 milyonu aşkın genç yararlandı; şimdiyse amaç 20 milyon Avrupalı gence daha yardımcı olmak. Portekiz Bilim, Teknoloji ve Yükseköğretim Bakanı Manuel Heitor'a göre programın önümüzdeki yedi yıl için amacı, "Avrupa'nın çeşitlilik ve kültürünün" teşvik edilip "istihdam edilebilirlik" üreterek Erasmus'un "yaygınlaştırılmasını sağlamak" olacak. Farklı ülkelerde eğitim ya da staj fırsatları sunan Erasmus programı; üniversite, eğitim kurumları, gençlik ve spor kuruluşları arasında sınır ötesi işbirliği projelerine yatırım yapıyor.

Editör: İRFAN KARSLI