ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Cuma günü Washington'da, Dağlık Karabağ bölgesi konusunda ihtilaf yaşayan Ermenistan ve Azerbaycan'ın dışişleri bakanlarıyla ayrı ayrı görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı kısa açıklamada, Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile ayrı ayrı görüşen Pompeo'nun, şiddeti sona erdirmenin ve sivilleri korumanın gerekliliğine vurgu yaptığı belirtildi.

Açıklamada, "Dışişleri Bakanı ayrıca, çatışmanın Helsinki Nihai Senedi'ne yer alan güç kullanmama ya da güç kullanımı tehdidinde bulunmama, toprak bütünlüğü, eşit haklar ve halkların kendi geleceklerini tayin etmesi gibi ilkeler

gözetilerek çözülebilmesi için, tarafların AGİT Minsk Grubu Eş Başkanları himayesinde esasa ilişkin görüşmelere başlamalarının önemini vurguladı" dendi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'brien da Mnatsakanyan ve Bayramov'la aynı gün ayrı ayrı görüştü.

Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor

27 Eylül'de Dağlık Karabağ bölgesi temas hattında yeni bir silahlı çatışma dalgası başladı. Ermenistan ve Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ bölgesine dair yaşanan anlaşmazlık 1988 yılından bu yana sürüyor. 1994'teki ateşkes ilanından bu yana barış görüşmeleri devam etse de zaman zaman küçük çaplı çatışmalar yaşanıyordu.

Editör: İRFAN KARSLI