Sağlık

Polonya Sağlık Bakanı, Kovid-19 vakalarında 'patlama' yaşandığını bildirdi

Niedzielski, Salı ve Çarşamba günlerinde kaydedilen yeni vaka sayılarının, bir önceki haftanın aynı günlerine göre sırasıyla yüzde 85 ve yüzde 100 artış kaydettiğini belirtti....

Abone Ol

Niedzielski, Salı ve Çarşamba günlerinde kaydedilen yeni vaka sayılarının, bir önceki haftanın aynı günlerine göre sırasıyla yüzde 85 ve yüzde 100 artış kaydettiğini belirtti. Polonya Basın Ajansı'nın bildirdiğine göre Niedzielski, "Böyle devam ederse, durum tüm tahminlerimizi bozacak" diyerek şunu ekledi: "Tahminlerin ötesine geçen bir senaryonun gerçekleşmesi bizim için elbette önemli bir uyarı ve bir kırmızı ışıktır" dedi.

Polonya Sağlık Bakanı, yeni günlük vakaların üçte birinden fazlasının Polonya'nın 16 eyaletinden sadece ikisinde görüldüğünü belirterek bunların aynı zamanda en düşük aşılanma oranına sahip olan ülkenin doğusundaki Lubelskie ve Podlaskie eyaletleri olduğunun altını çizdi.

Niedzielski, Polonya'da halen uygulanan ve toplu taşımada zorunlu maske kullanımını da içeren koronavirüs kısıtlamalarının daha sıkı yaptırımlara tabi tutulacağını ekledi. Polonya Sağlık Bakanlığı Çarşamba sabahı Polonya'da son 24 saatte 5 bin 559 yeni Kovid-19 vakasının ve 75 ölümün kaydedildiğini söyledi.