Sağlık

Polonya Başbakanı'ndan çocukların Kovid-19'a karşı aşılanmasına destek

Polonya'nın batısındaki Kalisz kentinde düzenlenen bir etkinlikte çoğunluğu muhafazakar kesimden oluşan bir kalabalığa konuşan Morawiecki, pandeminin büyük bir trajedi olduğun...

Abone Ol

Polonya'nın batısındaki Kalisz kentinde düzenlenen bir etkinlikte çoğunluğu muhafazakar kesimden oluşan bir kalabalığa konuşan Morawiecki, pandeminin büyük bir trajedi olduğuna işaret ederek, aşıların geçmişte birçok yaşamı kurtardığını hatırlattı.

Polonya Başbakanı, "Başta Avrupa'dakiler olmak üzere önde gelen tıp kurumlarının hepsi 12 yaş altındaki çocukların aşılanabileceğini teyit ediyorsa, biz de buna izin vereceğiz. Aşılama gönüllü olacak ve dördüncü dalgaya yol açabilecek enfeksiyon zincirinin kırılmasını hedefleyecek" dedi.

Çocukların aşılanmaları, Morawiecki'nin temsil ettiği Hukuk ve Adalet partisi tabanının muhafazakar kesimlerinde ihtilaflı bir konu. Polonya'nın daha geleneksel kırsal bölgelerinde aşılanma oranları kentlerdeki aşılanma oranlarının çok gerisinde bulunuyor.

Çarşamba itibarıyla Polonya'nın 38 milyonluk nüfusunun yüzde 37,43'ü tam olarak aşılanmış durumda. Polonya hükümeti, aşılanma oranlarında son günlerde yaşanan düşüşe engel olmak için aşılanmayı kabul eden Polonyalılara para ve ödül dağıtan bir piyango sistemi başlattı.