2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finale yükseldi 2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finale yükseldi

Arjantinli futbol efsanesi Diego Maradona 25 Kasım'da geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında hayatını kaybetti.

Diego Maradona'nın doktoru hakkında soruşturma açıldı.

Arjantinli savcılar Pazar günü, Diego Maradona'nın özel doktorunun, futbol efsanesinin geçen hafta ölmesinin ardından kasıtsız adam öldürme şüphesiyle soruşturulduğunu açıkladı.

Polis doktorun ihmalinin bulunup bulunmadığını tespit etmek için Leopoldo Luque'nin evi ve muayenehanesine baskın düzenledi.

Maradona beynindeki kan pıhtısının giderilmesi amacıyla yaklaşık bir ay önce ameliyat olduktan sonra Çarşamba günü Buenos Aires yakınlarındaki evinde kalp krizinden yaşamını yitirmişti.

Savcılar, arama emrinin Maradona'nın kızları Dalma, Giannina ve Jana'nın ifadelerinin da yer aldığı ön soruşturmaların ardından bir hâkim tarafından verildiğini belirttiler.

Yerel savcılık makamından yapılan açıklamada, "Toplanan kanıtların ışığında Doktor Leopoldo Luque'nin ev ve ofisinde arama yapılmasının gerekli olduğu düşünülmüştür" dendi.

Arjantin devlet haber ajansı Telam, müfettişlerin Maradona'nın ölümünden önce, 12 Kasım'da hastaneden taburcu etme koşullarına uygun olarak 24 saat tıbbi gözetim altında tutulup tutulmadığını saptamaya çalıştığını bildirdi.

Maradona'nın avukatı Matias Morla Perşembe günü, 1986 Dünya Kupası şampiyonunun ölümünden önce ilk yardım ekiplerinin geç müdahale ettiğini ileri sürerek soruşturma açılmasını istemişti.

Editör: İRFAN KARSLI