Arjantin'in birinci lig kulüpleri Cumartesi günkü maçların öncesinde dokunaklı anma törenleri düzenleyerek Diego Maradona'ya saygılarını sundu.

Maradona'nın Çarşamba günü kalp krizi geçirip 60 yaşında ölmesinin ardından Arjantin Birinci Ligi'ndeki ilk maçlar duygu yüklüydü.

Maradona'nın ölümünden önce çalıştırmakta olduğu son takım olan Gimnasia y Esgrima için özellikle zor bir durumdu.

Velez Sarsfield ile El Fortin stadyumundaki mücadelelerinden önce yapılan iki dakikalık saygı duruşunda Gimnasia oyuncularının gözyaşları sel oldu. Mücadeleyi 1-0 kazanan Gimnasia 5'inci maç sonunda F Grubu liderliğine yükseldi.

2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finale yükseldi 2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finale yükseldi

Cumartesi günü oynanan 5 lig maçında tüm oyuncular ve hakemler sahaya, ön tarafında Maradona'nın silüeti, arka tarafında ise efsanevi 10 numarası bulunan Arjantin milli takımı formalarıyla çıktı.

Başlama düdüğünden önce La Mano de Dios (Tanrı'nın Eli) şarkısı ve maç spikeri Victor Hugo Morales'in, Maradona'nın İngiltere maçında attığı "Yüzyılın Golüne" ilişkin ünlü yorumu bir dakika süren alkışlar eşliğinde dinlendi.

Aynı sıralarda Arjantin'in milli renkleri ve Maradona'nın

10 numarasını taşıyan bir uçurtma her stadyumun üzerinde uçuruldu. Saha ortasında Maradona'nın 1986 Dünya Kupasını öperken çekilmiş çerçeveli fotoğrafı duruyordu.

Cumartesi günü benzer anma törenleri Güney Amerika ve Avrupa'nın önde gelen liglerinde de düzenlendi.

Arjantin Cumhurbaşkanı Alberto Fernandez, ülkeye 1986 Dünya Kupasını kazandıran ve tüm zamanların en büyük oyuncularından biri olarak kabul edilen futbolcunun ölümü ardından, saygı gösterisi olarak üç günlük ulusal yas ilan etti.

Editör: İRFAN KARSLI