İSLAMABAD, 28 Şubat (Xinhua) -- Kampanya yetkililerinin yerel basına yaptıkları açıklamaya göre, aşı kampanyası kapsamında ülkenin doğusundaki Pencap eyaletinde 150 bin sağlık çalışanı, 5 yaşına kadar olan 22 milyondan fazla çocuğa, aşıyı çocuk felci damlası olarak verecek. Ülkenin güneyindeki Sindh eyaletinin farklı bölgelerinde de 10 milyondan fazla çocuğa, 80 bin sağlık çalışanı tarafından çocuk felci damlası verilecek.

Benzer şekilde, ülkenin kuzeybatısında bulunan Hayber-Pahtunhva eyaletindeki yönetimin de, 6,2 milyondan fazla çocuğun aşılanmasını hedeflediğini belirten yetkililer, güneybatıdaki Belucistan eyaletinde de 2,5 milyondan fazla çocuğa kampanya süresince çocuk felci damlası verileceğini bildirdi. Bu çerçevede ebeveynleri ölümcül hastalık hakkında bilgilendirecek kapsamlı bir medya kampanyası da başlatıldı.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Pakistan'daki sağlık uzmanları, vahşi çocuk felci virüsünün ülkedeki yayılma hızının dikkate değer şekilde tarihi bir düşüşte olduğuna, görevdeki hükümetin hastalığı tamamen ortadan kaldırma fırsatını kaçırmaması gerektiğine inanıyor.

Editör: İRFAN KARSLI