Sağlık

Pakistan'da Kovid-19 kurallarına uyulması için 16 şehirde ordu birlikleri konuşlandırıldı

Hizmetler Arası Halkla İlişkiler Genel Müdürü Tümgeneral Babar Iftikhar, Kovid-19 kurallarının denetimi için askerlerin önümüzdeki günlerde ülkenin her köşesine gideceğini söy...

Abone Ol

Hizmetler Arası Halkla İlişkiler Genel Müdürü Tümgeneral Babar Iftikhar, Kovid-19 kurallarının denetimi için askerlerin önümüzdeki günlerde ülkenin her köşesine gideceğini söyledi. Pakistan Başbakanı İmran Han, Cuma günü yaptığı açıklamada, Kovid-19'un üçüncü dalgasıyla mücadele için hükümetin ordudan yardım istemeye karar verdiğini duyurmuştu. Han, böylece hükümet tarafından belirlenen, yürürlükteki standart prosedürlere halkın uyduğundan emin olunacağını vurgulamıştı.

Ülkede Kovid-19 vakalarının artışıyla ilgili endişelerini dile getiren Iftikhar, 51 ilde Kovid-19 pozitif oranının yüzde 5'in üstüne çıkmasıyla tehlikeli bir seviyeye ulaşıldığını ifade etti. Pakistanlı yetkili, ülkenin sağlık sisteminin vaka artışı nedeniyle baskı altında bulunduğunu ve her geçen gün daha fazla tıkandığını söyledi. Iftikhar, ülkede üretilen oksijenin yüzde 75'inin hastaneler için kullanıldığını kaydetti.