Sağlık

Pakistan'da artan dang humması vakalarına karşı özel önlemler alındı

Pakistan sağlık yetkilileri Perşembe günü, vaka sayısının artmaya devam ettiği başkent İslamabad'da son 24 saatte 123 yeni dang humması hastasının daha bildirildiğini açıkladı...

Abone Ol

Pakistan sağlık yetkilileri Perşembe günü, vaka sayısının artmaya devam ettiği başkent İslamabad'da son 24 saatte 123 yeni dang humması hastasının daha bildirildiğini açıkladı. Yerel medya, Pakistan'ın doğusundaki Pencap eyaletinde bulunan ve İslamabad'ın ikiz kenti diye bilinen Ravalpindi'de de son 24 saatte 75 yeni dang humması hastasının kentin değişik yerlerinde bulunan hastanelere yatırıldığını bildirdi.

Pakistan'ın Peşaver kentinde sağlık çalışanları sivrisineklere karşı buharla dezenfeksiyon yapıyor, 28 Ekim 2021. (Fotoğraf: Saeed Ahmad/Xinhua)
Pakistan'ın Peşaver kentinde bir sağlık çalışanı sivrisineklere karşı buharla dezenfeksiyon yapıyor, 28 Ekim 2021. (Fotoğraf: Saeed Ahmad/Xinhua)
Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bir hastanede sivrisineklerden korunmak için cibinlik içerisinde yatan dang humması hastaları, 28 Ekim 2021. (Fotoğraf: Ahmad Kamal/Xinhua)