DRAP'ın Perşembe günü yayımladığı açıklamaya göre, Çinli ilaç şirketi Sinovac tarafından geliştirilen CoronaVac aşısına 18 yaş ve üstü kişiler için acil kullanım izni verildi.

Çin'in başkenti Beijing'de Çinli biyoeczacılık şirketi Sinovac Biotech'in bir personeli, soğuk hava deposundaki Sinovac tarafından üretilen inaktif Kovid-19 aşılarını nakliye için hazırlıyor, 6 Ocak 2021. (Fotoğraf: Lu Ye/Xinhua)

Açıklamada, söz konusu iznin aşının emniyet, etkinlik ve kalitesine ilişkin veriler göz önünde bulundurularak her üç ayda bir gözden geçirileceği belirtildi. Bu, Sinopharm ve CanSino aşılarının ardından Pakistan'ın onay verdiği üçüncü Çin üretimi Kovid-19 aşısı oldu. Pakistan, Çin'in bağışladığı aşıların ülkeye varmasının ardından Şubat ayı başlarında aşılama çalışmalarına başlamıştı. Pakistan şu an itibarıyla üçüncü Kovid-19 dalgasını yaşıyor. Pakistan Sağlık Bakanlığı'nın Cuma günü açıkladığı verilere göre, ülkede Kovid-19 kaynaklı teyit edilmiş toplam 710.829 vaka ve 15.229 can kaybı kaydedildi.

Bangladeş'te günlük en yüksek dang vakası sayısı kayda geçti Bangladeş'te günlük en yüksek dang vakası sayısı kayda geçti

Editör: İRFAN KARSLI