İSLAMABAD, 8 Ağustos (Xinhua) -- Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) kapsamında faaliyet gösteren Çinli şirketlerin, Pakistan'ın çeşitli alanlardaki endüstriyel tanıtımına büyük katkı sağladığını belirtti. Şerif, CPEC kapsamında Pakistan'da faaliyet gösteren Çinli şirketlerin katkılarını onurlandırmak üzere Pazartesi günü İslamabad'da düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Katkılarınız sadece istihdam yaratmakla ve sanayi üretimiyle sınırlı kalmadı, aynı zamanda kardeşlik bağlarımızı ve ekonomik ilişkilerimizi daha da güçlendirdi" dedi.

Bebinca tayfunu Çin'in Shanghai kentine ulaştı Bebinca tayfunu Çin'in Shanghai kentine ulaştı

Başbakan, iki ülkenin kısa süre önce, Çin liderliğinin yenilikçi vizyonunun bir örneği olan Kuşak ve Yol İnisiyatifi (BRI) kapsamında CPEC'in 10. yıl dönümünü kutladığını hatırlattı. Şerif, CPEC'in inovasyon, bilgi teknolojisi ve özel ekonomik bölgelerin geliştirilmesine odaklanırken, diğer yandan da yeşil bir koridora dönüşmek üzere ikinci aşamaya geçtiğini ifade etti. Başbakan, tüm bunların iki hükümetin himayesinde, farklı tarzlardaki işletmeler-arası çerçevelerde yürütüleceğini söyledi.

Pakistan'daki Çin Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Pang Chunxue törendeki konuşmasında, iki ülkenin çeşitli alanlardaki ortak çabaları sayesinde, ödül alan 29 şirket de dahil olmak üzere CPEC'in Pakistan'ın sosyo-ekonomik kalkınmasına olağanüstü katkılarda bulunduğunu belirtti. Pang, "CPEC, Çin-Pakistan işbirliğinin ayırt edici sembolü ve Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin pilot projesi haline geldi" dedi. 2013 yılında başlatılan ve Çin'in önerdiği Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin önde gelen projelerinden olan CPEC, Pakistan'ın güneybatısındaki Gwadar Limanı'nı Çin'in kuzeybatısında yer alan Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Kashgar kentine bağlayan ve enerji, ulaşım ve endüstriyel işbirliğini öne çıkaran bir koridor işlevi görüyor.

Editör: Şeymanur Erbay