BEİJİNG, 8 Ağustos (Xinhua) -- Çin hükümeti Salı günü tarımsal üretimin toparlanmasını desteklemek amacıyla toplam 732 milyon yuan (yaklaşık 102,3 milyon ABD doları) tutarında afet yardım fonu tahsis etti. Çin Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından çıkarılan fonlar Hebei, Jilin, Heilongjiang ve Fujian'ın da aralarında bulunduğu dokuz eyalet bölgesinin yanı sıra Çin'in en büyük tarım ve tarımsal ticaret gruplarından biri olan Beidahuang Grup'a aktarılacak.

Çinli otomobil üreticisi Changan, yüksek kaliteli elektrikli araç markası AVATR'ı Tayland'da tanıttı Çinli otomobil üreticisi Changan, yüksek kaliteli elektrikli araç markası AVATR'ı Tayland'da tanıttı

Fonların acil tarımsal sel kontrolü ve afet yardım çalışmaları ile afet sonrası tarımsal üretimi desteklemek için kullanılması amaçlanıyor. Bakanlığın açıklamasına göre, tarımsal üretimin yeniden başlatılması ve zarar gören tarımsal üretim tesislerinin onarılması için tohum, fide, gübre ve zirai ilaç gibi tarımsal malzeme alımlarına ve işletme hizmetlerine mahsus sübvansiyonlar uygulanacak. Doksuri Tayfunu'nun neden olduğu rekor düzeydeki yağışlar Çin'in kuzeyinde mahsullere ve tarımsal üretim tesislerine zarar vermiş, şehirlerde sellere yol açmıştı.

Editör: Şeymanur Erbay