Özbekistan Devlet Başkanlığı basın bürosundan Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre, Mirziyoyev devlete ait Uzavtosanoat şirketinin dönüşüm sürecini gözetmek üzere yabancı uzmanların bulunduğu bir ofisin kurulmasını emretti. Sektördeki diğer 40 işletme de dönüşümden geçecek.

Mirziyoyev, hükümete sektörün rekabet gücünü artırmak amacıyla otomobiller için yedek parça ve aksam üreten 23 işletmenin de özelleştirme için hazırlanması talimatı verdi. Özbekistan, yıllık 60.000'e varan sayıda nispeten ucuz otomobil ve elektrikli araç üretimi ve otomobillerin endüstriyel montajı için doğrudan yatırım çekmeyi planlıyor.

Uzavtosanoat, Chevrolet markası altında yılda yaklaşık 250.000 araç üreten Uzavto Motors da dahil olmak üzere otomobil ve otomobil parçası üreten işletmeleri kontrol ediyor. Özbekistan son dönemde Volkswagen Caddy yolcu ve kargo hafif ticari araçlarını üretmek üzere Volkswagen Group Rus ile bir ortak girişim kurdu ve diğer şirketlerle de benzer ortak girişimler kurmayı planlıyor.

Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor

Editör: İRFAN KARSLI