İsrail'in Gazze Şeridi başta olmak üzere Filistin'e yönelik devam eden saldırılarını kınamak ve Filistin halkıyla dayanışma sergilemek için Ortadoğu genelinde Müslümanların çoğunlukta olduğu birçok ülkede hafta sonu protestolar düzenlendi.

17. “Çince Köprüsü” yarışması kültürel şenliğe dönüştü 17. “Çince Köprüsü” yarışması kültürel şenliğe dönüştü
Ürdün'ün başkenti Amman'ın merkezinde Filistin halkına destek vermek için İsrail karşıtı protesto düzenleyen Ürdünlüler, 16 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Mohammad Abu Ghosh/Xinhua)
Tunus'un başkenti Tunus'ta Filistin halkına destek veren ve İsrail'i protesto eden Tunuslular, 16 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Adel Ezzine/Xinhua)
Irak'ın başkenti Bağdat'taki Tahrir Meydanı'nda İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınamak için düzenlenen gösteri sırasında Irak ve Filistin bayraklarını sallayarak slogan atan Iraklı protestocular, 15 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Khalil Dawood/Xinhua)
Kuveyt'in Havalli vilayetinde Filistinlilere destek vermek için düzenlenen protesto gösterisi sırasında Filistin bayrakları taşıyan Kuveytli çocuklar, 15 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Asad/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI